Kuluvan kevään viimeinen OTY:n päivystys järjestetään maanantaina 2.5. klo 11-14 Teekkaritalolla, osoitteessa Kalervontie 7. Tämän jälkeen päivystys jää kesätauolle ja palaa toimintaan syyskuussa 2016. Päivystyksessä voit tulla kyselemään mm. löytötavaroita.

Hyvää Wappua!

OTYn päivystys maanantaina 25.4  klo 11-14 on peruttu Wapun tapahtumien takia. Hallituksen saa tarvittaessa kiinni osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai tapahtumista hihasta nykäisemällä. Löytötavarat toimitetaan normaalisti Teekkaritalon toimistoon. 

Päivystykset jatkuvat normaalisti maanantaina 2.5. klo 11-14 osoitteessa Kalervontie 7 (käynti sisäpihan oven kautta, toimisto yläkerrassa).

Hyvää Wappua!

Oulun Teekkariyhdistyksen mielestä opintotuen rajut leikkaukset tulevat heikentämään osaamistasoa tekniikan aloilla. Osaamisen heikkeneminen tulee näkymään siten, että opiskelijat joutuvat etsimään helpompia tapoja opintopisteiden kartuttamiseksi eli haastavat ja työtä vaativat kurssit korvataan helpommilla.

Nykyinen tilanne pakottaa korkeakouluun lähtijät valitsemaan yhden alan, josta täytyy saada tutkinto ulos ennen kuin voi vaihtaa alaa. Tukikuukausien rajoittaminen lisää nuoren mahdollisuutta joutua väärälle alalle, sillä opiskelijan ei ole taloudellisesti kannattavaa vaihtaa opintoalaansa. Tämä vaikuttaa tulevaisuuden työntekijöihin huonona työmotivaationa, kun työntekijä pakotetaan työskentelemään alalla mikä ei häntä itseään kiinnosta.

Leikkaukset opintotukeen pakottavat opiskelijat töihin opiskelujen ohessa ja työntekeminen tulee viemään aikaa opiskelulta. Työn ja opiskelun yhdistäminen lisää entisestään viikkotyömäärää, joka näkyy tärkeän lepoajan sekä vapaa-ajan vähenemisenä. Tämä vaikuttaa suuresti opiskelijoiden jaksamiseen ja mielenterveyteen. Monelle opiskelijalle liika stressi voi aiheuttaa masennusta ja syrjäytymistä. Kuitenkin monelle opiskelijalle on suuri kynnys ottaa opintolainaa, jonka takaisin maksaminen pelottaa. Suomen tulevaisuuden kannalta on järkevintä edelleen panostaa laadukkaaseen opetukseen sekä tukea opiskelijoita heidän työssään. Koulutuksen avulla Suomi pysyy huippuosaajien kotimaana ja näkyy maailmalle ammattitaitoisten osaajien tuottajana. Koulutus on avain menestykseen.

Oulussa 5.4.2016
Oulun Teekkariyhdistyksen puolesta
Visa Seppänen, puheenjohtaja

Wappu 2016

Luonto kutsuu!

Wappu tulee taas, alla tarkempia tietoja ja aikatauluja tapahtumista ja tietoa lipunmyynnistä.

Kaikki Wappuna tarvittava löytyy myös tietenkin Wapun aikana http://www.paraswappu.fi sivustolta - wesibussin aikataulut, tapahtumat, alkon aukioloajat, tärkeät hätänumerot ja Rattoradion soittoajat - ynnä muuta tärkeää ja kivaa!

Lipunmyynnit:
Yliopistolla, vihreät naulakot:
Torstai 14.4. 10-14 (vain WappuComboja ja Wappu Beach Party –lippuja)
Perjantai 15.4. 10-14 (vain WappuComboja ja Wappu Beach Party –lippuja)
Maanantai 18.4. 10-14
Tiistai 19.4. 10-14 (sitsipaikkojen myynti klo 12->)

Arkkariosastolla:
Maanantai 18.4. 10-14
Tiistai 19.4. 10-14

Lääkiksellä:
Maanantai 18.4. 10-14

 

Lue lisää: Wapun ohjelma 2016

OTYn päivystys maanantaina 28.3. klo 11-14 on peruttu pääsiäisen johdosta. 
Päivystykset jatkuvat normaalisti maanantaina 4.4. klo 11-14 osoitteessa Kalervontie 7 (käynti sisäpihan oven kautta, toimisto yläkerrassa).

Hyvää pääsiäistä!