Laulukulttuuri

Teekkarien laulukulttuuri juontaa juurensa jo ammoisilta ajoilta, ja on kukoistanut ja jopa poikinut maailmaan useita “unhoittumattomia” kappaleita. Vaikka teekkari ei laulaa osaisikaan, niin se ei kuitenkaan koskaan ole vauhtia, saati sitten äänenvoimakkuutta haitannut! Kuten kaikki tietävät: “Teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin!” Tämä legendaarinen motto on saanut monen ylittämään teekkarilauluiltaan liittyvän “kynnyksen” ja tulemaan mukaan saunomaan sekä pitämään hauskaa. Laulamaanhan ei ketään kuitenkaan voi pakottaa! (Paitsi tietysti jossain äärimmäisissä erikoistapauksissa…)

Oulun Teekkariyhdistys järjestääkin vuoden aikana lauluiltoja, joissa Kulttuurisika nostattaa tunnelmaa johtamalla laulua niin että Talo raikuu. Tärkeimpinä tapahtumina alkusyksyn Fuksilauluilta ja oululaisen teekkarilaulukulttuurin huipentuma Laulumarathon loppusyksystä.

Laulukalu

Laulukalu on Oulun Teekkariyhdistys ry:n virallinen laulukirja, joka jaetaan ilmaiseksi kaikille OTY:n jäsenille. Laulukalu sisältää sekä Teekkarilaulukulttuurin ikihelmiä että myös tuoreempia oululaisten ja muiden lyyrisiä tuotoksia. Täydennystä laulusatoon tuo joka syksy järjestettävä sanoituskilpailu. Laulukalun nykyinen painos on ilmestynyt vuonna 2014. Laulukalu tuottaa laulun iloa jokaisen Teekkarin elämään.

 

Kalunjatke

Vuonna 2020 Laulukalulle ilmestyi jatko-osa Kalunjatke, joka keskittyi uutta laitosta odotellessa tuomaan esille edellisten vuosien sanoituskilpailuissa ja muuten sanoitettuja uusia hienoja kappaleita.

 

Tasku-Teppo

Tasku-Teppo on Matin paras kaveri ja kulkee kätevästi aina Laulukalun matkasssa. Tämä Teekkariperinneseura Droitin julkaisema pienempi juomalaulukirjanen on täynnä oululaista laatuosaamista yhdistettynä maan parhaisiin juomalauluihin.

 

 

Teekkarikuoro TeeKu

Oululaisen Teekkarilaulukulttuurin äänenkannattajaksi on Wappuna 1993 perustettu maailman paras oululainen Teekkarikuoro TeeKu. Tästä asti TeeKu on mölynnyt erinäisissä tilaisuuksissa ympäri Oulun yliopistoa ja kaupunkia. Alunperin kuoro on perustettu mieskuoroksi, mutta naisäänten lauluinto oli kuitenkin niin suurta, että TeeKu on päätynyt sekakuoroksi. Nykyisin kuorossa laulaa noin 40 laulajaa, joista suurin osa kantaa keikoillaan Teekkarilakkia. Loput laulajat ovat muista yliopiston tiedekunnista ja onpa mukana myös muutama valmistunutkin. Kuoroa johtaa musiikkikasvatuksen opiskelija Sofia Riippi.

Kuorossa vallitsee rento Teekkarimainen meininki, jota ei pikkutarkkuudella pilata. Kuoroon liittyminen tapahtuu saapumalla viikottaisiin harjoituksiin keskiviikkona klo 18 Saalastin salissa. Laulukoetta ei ole.

Lisätietoa TeeKusta kuoron nettisivuilla osoitteessa www.teeku.fi.

Laulumarathon

Laulumarathon on muiden Teekkaripaikkakuntien kadehtima laulutapahtuma, jossa Teekkaritalo täyttyy laulusta, kun Laulukalu lauletaan kannesta kanteen, mainoksia ja sisällysluetteloita huomioon jättämättä. Illan kohokohtana järjestetään odotetut, legendaariset sanoituskilpailut, joissa Teekkarikillat ja muut tahot pääsevät näyttämään taitonsa ja kultakielensä esittämällä vuoden aikana sanoitetut uudet kappaleet. Voittajat tulevaat nauttimaan ikuista kunniaa ja ikuistetaan teekkarilaulukulttuurin alttarille.

Aikaisempien vuosien voittajat, sekä sanoitukset löytyvät alta.

Laulumarathon 2018
Laulumarathon 2012
Laulumarathon 2011
Laulumarathon 2010
Laulumarathon 2009
Laulumarathon 2008
Laulumarathon 2007
Laulumarathon 2006