Fuksitapahtumat

On fuksin elo ihanaa… Kun on niin paljon tapahtumia! OTY järjestää fukseille tapahtumia laidasta laitaan ympäri vuoden, joista esimerkkejä tällä sivulla. Myös killat ja muut tahot järjestävät paljon fuksiaktiviteetteja, joista lisätietoja voit kysyä pienryhmäohjaajaltasi tai kiltasi fuksivastaavalta.

Fuksisuunnistus

Fuksisuunnistus aloittaa lukuvuoden ensimmäisenä isona fuksitapahtumana heti syyskuun puolivälissä. Fuksisuunnistuksessa on tarkoituksena kiertää rasteja oman pienryhmän kanssa ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kultakin rastilta. Parhaat palkitaan, mutta päätarkoituksena on, että kaikilla on hauskaa.

Jokaisella fuksisuunnistuksella on oma teemansa.

Fuksiurheilukisat

Fuksiurheilukisoissa fuksit ottavat toisistaan mittaa kolmen hengen joukkueissa erilaisissa leikkimielisen urheilullisissa tehtävissä. Fuksiurheilukisat järjestetään Linnanmaalla alkusyksystä, jonka jälkeen päästään laulamaan ja saunomaan Teekkaritalolle Fuksilauluiltaan.

Fuksilauluilta

Teekkari laulaa tunnetusti mieluummin kuin hyvin. Sitä varten on hyvä harjoitella rakkaan Laulukalumme syövereihin kätkeytyviä lauluja jo fuksina. Fuksilauluillassa opetellaan Teekkarille tärkeimpiä lauluja ja fuksien toivelauluja yhdessä Kulttuurisian johdolla. Fuksilauluilta järjestetään perinteisesti alkusyksystä Teekkaritalolla Fuksiurheilukisojen jälkeen.

Fuksilakitus

Fuksilakitus tapahtuu lakinlaskijaispäivänä, joka on perinteisesti syyskuun viimeinen päivä. Tuolloin kaikki fuksit saavat oman Fuksilakkinsa, jolla harjoitellaan Teekkarilakkiin liittyviä sääntöjä ja lakin oikeaoppista käyttöä ylipäätänsä. Lakitus tapahtuu Oulun keskustassa. Lisätietoa fuksilakin historiasta löytyy fuksioppaasta.

Kotiruokakurssi

OTY:n, Teknillisen Tiedekunnan, Unirestan ja YTHS:n yhteistyössä järjestettävä kotiruokakurssi fukseille, jossa opetellaan perusselviytymiskeinoja yksinasumiseen – ruoanlaittoa. Kotiruokakurssit järjestetään loppusyksystä ja paikalta on aina lähdetty vatsat täynnä.

Lumenveistot

Alkukeväästä järjestettävissä lumenveistokisoissa killat kamppailevat toisiaan vastaan tekemällä veistoksia lumesta. Myöskin tällä tapahtumalla on joka vuosi eri teema ja veistosten olisikin hyvä jotenkin liittyä tähän teemaan.

Tapahtuma järjestetään joko Oulun Torinrannassa tai Linnanmaalla.

Oton päivä

Oton nimipäivästä starttaa Wappu. OTY:n fuksijaos järjestää Oton päivänä 17.4. perinteisesti jotain hauskaa puuhasteltavaa fukseille. Voi tapahtua missä vain.

Wappu

Wappu on Teekkarille joulu, juhannnus ja uusi vuosi samassa paketissa. Wappuna fuksit (kuvainnolisesti) kuolevat ja uudestisyntyvät Teekkareina. Wappuviikolla järjestetään useita tapahtumia, kuten Kirkkovenesoudut ja Ööpisgaala. Wappuviikko huipentuu Wapun aattona eli Waattona fuksien kasteeseen ja Waaton bileisiin. Varhain Wappupäivän aamuna uudet Teekkarit saavat painaa päähänsä uudenkarhean Teekkarilakkinsa. Wappupäivän iltana saatetaan oma fuksilakki arvokkaasti tien päähän Fuksilakkien polttohautauksessa Teekkaritalolla.