Teekkarilakki


Teekkarilakin malli on saanut vaikutteita ruotsalaisten lakista, värin ollessa suomalaisittain valkoinen. Oululainen Teekkarilakki poikkeaa huomattavan paljon muiden Teekkaripaikkakuntien Lakeista, sillä sen esikuvana toimii neljän tuulen hattu. Täten oululaisessa Teekkarilakissa on muista paikkakunnista poiketen Lakissaan tippa, josta myös tupsunaru alkaa. Myös Lakkiin liittyvät perinteet eroavat eri Teekkaripaikkakuntien välillä. Lakkia kuuluu pitää oman paikkakuntansa sääntöjen mukaan.

Lakin tupsunaruun solmitaan jokaisen Oulussa vietetyn TeekkariWapun kunniaksi solmu. Tupsunarusta pystyy siis päättelemään Teekkarin vuosikurssin. Tupsun naruun mahtuu peräkkäin vain 4 solmua, joten viidentenä Wappuna solmitaan vetosolmu N. vuoden merkiksi. Teekkarin valmistuessa diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi solmut avataan publiikissa. Solmuton Lakki on siis merkki valmistumisesta.

Jokaisella killalla on oma Lakin otsassa pidettävä lakkikokardinsa, jota ilman Teekkarilakkia ei saa pitää. OTYn puheenjohtaja ja sinä toimineet käyttävät kiltakokardin tilalla OTYn kokardia. Sekä OTYllä että useammalla muulla yhdityksellä on myös omat otsakokardista hieman eroavat hallituskokardinsa, joita saa pitää Lakin tipassa merkkinä hallitustoiminnasta. Istuvat puheenjohtajat voivat laittaa hallituskokardinsa kiltakokardin paikalle.

Fukseille Teekkarilakki luovutetaan Wapun rituaalikokeiden jälkeen, jolloin koettelemuksista selvinneet vihitään Teekkareiksi. Lakinkäyttäjän on myös syytä tutustua sekä Lakkiasetukseen että Lakkilakiin.