Fuksitapahtumat

On fuksin elo ihanaa… Kun on niin paljon tapahtumia! OTY järjestää fukseille tapahtumia laidasta laitaan ympäri vuoden, joista esimerkkejä tällä sivulla. Myös killat ja muut tahot järjestävät paljon fuksiaktiviteetteja, joista lisätietoja voit kysyä pienryhmäohjaajaltasi tai kiltasi fuksivastaavalta.

Fuksisuunnistus

Fuksisuunnistus aloittaa lukuvuoden ensimmäisenä isona fuksitapahtumana heti syyskuun puolivälissä. Fuksisuunnistuksessa on tarkoituksena kiertää rasteja esimerkiksi oman pienryhmän kanssa ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kultakin rastilta. Jokaisella fuksisuunnistuksella on oma teemansa. Pukeutuminen ja joukkueen ryhmähenki vaikutavat myös pisteisiin. Parhaat palkitaan, mutta päätarkoituksena on, että kaikilla on hauskaa. Polkupyörä kannattaa olla hankittuna, koska rastit ovat ripoteltu usein Linnanmaan ja Keskustan välille.

Tuomareina toimivat pienryhmäohjaajat ja muutamat muut vanhemmat tieteenharjoittajat pisteyttävät suoritukset ja maalissa pisteet ynnätään yhteen. Rastinpitäjien ja tuomareiden lahjonta on moraalitonta, mutta sallittua, ja mahdollisesti joskus jopa suotavaa.

Tulosten julkistaminen tapahtuu perinteisissä fuksisuunnistuksen jatkoilla. Suunnistuksen idea on pitää hauskaa, ja niin on tottavie tehty. Vielä n. vuosikurssin Teekkarit palaavat muisteloissaan mieluusti juuri fuksisuunnistukseen.

Fuksiurheilukisat

Fuksiurheilukisoissa fuksit ottavat toisistaan mittaa kolmen hengen joukkueissa erilaisissa leikkimielisen urheilullisissa tehtävissä. Fuksiurheilukisat järjestetään Linnanmaalla alkusyksystä, jonka jälkeen päästään laulamaan ja saunomaan Teekkaritalolle Fuksilauluiltaan.

Fuksilauluilta

Teekkari laulaa tunnetusti mieluummin kuin hyvin. Sitä varten on hyvä harjoitella rakkaan Laulukalumme syövereihin kätkeytyviä lauluja jo fuksina. Fuksilauluillassa opetellaan Teekkarille tärkeimpiä lauluja ja fuksien toivelauluja yhdessä Kulttuurisian johdolla. Fuksilauluilta järjestetään perinteisesti alkusyksystä Teekkaritalolla Fuksiurheilukisojen jälkeen.

Fuksilakitus

Fuksilakitus tapahtuu samana päivänä kuin Lakinlaskijaiset, joka on perinteisesti syyskuun viimeinen päivä. Tuolloin kaikki fuksit saavat oman fuksilakkinsa, jolla harjoitellaan Teekkarilakkiin liittyviä sääntöjä ja Lakin oikeaoppista käyttöä ylipäätänsä. Lakitus tapahtuu Oulun keskustassa. Lisätietoa fuksilakin historiasta löytyy fuksioppaasta.

Kotiruokakurssi

OTYn, Teknillisen tiedekunnan, Unirestan ja YTHS:n yhteistyössä järjestettävä kotiruokakurssi fukseille, jossa opetellaan perusselviytymiskeinoja yksinasumiseen – ruoanlaittoa. Kotiruokakurssit järjestetään loppusyksystä ja paikalta on aina lähdetty vatsat täynnä.

Lumenveistot

Alkukeväästä järjestettävissä lumenveistokisoissa killat kamppailevat toisiaan vastaan tekemällä veistoksia lumesta. Myöskin tällä tapahtumalla on joka vuosi eri teema ja veistosten olisikin hyvä jotenkin liittyä tähän teemaan.

Tapahtuma järjestetään joko Oulun Torinrannassa tai Linnanmaalla.

Oton päivä

Oton nimipäivästä starttaa Wappu. OTYn Fuksijaos järjestää Oton päivänä 17.4. perinteisesti jotain hauskaa puuhasteltavaa fukseille.

Wappu

Wappu on Teekkarille joulu, juhannus ja uusi vuosi samassa paketissa. Wappuna fuksit (kuvainnolisesti) kuolevat ja uudestisyntyvät Teekkareina. Wappuviikolla järjestetään useita tapahtumia, kuten Kirkkovenesoudut ja Ööpisgaala. Wappuviikko huipentuu Wapun aattona eli Waattona fuksien kasteeseen ja Waaton bileisiin. Varhain Wappupäivän aamuna uudet Teekkarit saavat painaa päähänsä uudenkarhean Teekkarilakkinsa. Wappupäivän iltana saatetaan oma fuksilakki arvokkaasti tien päähän Fuksilakkien polttohautauksessa Teekkaritalolla.