Teekkarius Suomessa 140 vuotta – juhlaviikon ohjelma julki!

Viikolla 45 vietetään Teekkariuden 140 -vuotisjuhlaa. Kaikilla Teekkaripaikkakunnilla tapahtuu, niin myös Oulussa. Kyseessä on ainutlaatuinen, kaikkien Suomen Teekkareiden juhlaviikko, joten nyt otetaan ilo irti.

Viikon aikana on luvassa runsaasti ohjelmaa, johon kaikki ovat äärimmäisen tervetulleita! Juhlaviikolla on voimassa LAKKILUPA aina maanantain Talotapahtumasta perjantain Teekkariexcubussin lähtöön saakka. Lupa siis voimassa Oulussa välillä 5.11. kello 18.00 – 9.11. kello 09.30.

Alla viikon ohjelmaa päivä kerrallaan esiteltynä:

Maanantai 5.11.
Maanantai on viikon starttipäivä, jolloin parkettien partahöylät opettavat meille muille tanssin saloja. Hyödyllinen taito mm. viikonlopun pääjuhlaan lähtijöille. Tietoteekkarit julkaisevat illalla Jarrupassin n:nen vuoden Teekkareiden iloksi. Lisäksi Talon illassa pelataan suosittuja juomapelejä.

– Tanssikurssi kello 18, Teekkaritalo
– Juomapeli-ilta kello 20 alkaen, Teekkaritalo
– Jarrupassin julkistus kello 21, Teekkaritalo
– Saunat kuumana, Teekkaritalo

Tiistai 6.11.
Tiistaina Teekkarikulttuuria harjoitetaan LauluTempauksen merkeissä, jolloin livahdamme laulamaan Teekkaribiisejä ihmisten ilmoille flashmob-tyyliin. Päälle haalarit ja lakki, mukaan Laulukalut!
Alkuillasta Talolla pidetään PikkuWappuetkot, ja Rattorin Tikkaklubi Ratikka järjestää syyskauden tikkakisat. Talolta siirrytään illalla PikkuWappuun Dioneen.

– LauluTempaus Keskustassa, lähtö toripolliisilta kello 12.30.
– Tikkakisat kello 18, Teekkaritalo
– PikkuWappu kello 22, Club Dione

Keskiviikko 7.11.
Keskiviikkona avataan Oulun kaupunginkirjastolla  Teekkarihistorianäyttely, joka kertoo Oulun Teekkareiden vaiheista. Näyttely on avoinna 7.-24.11. Avajaisiltana kirjaston Pakkalan salissa pidetään näyttelyn virallisena avajaistapahtumana Teekkarihistorialuento. Tapahtumassa puhujina ovat Polyteekkarimuseon johtaja Tiina Metso, joka kertoo Teekkareiden 140-vuotisen historian vaiheista, sekä Petri ”Helmi-Orvokki” Nieminen, joka kertoo Teekkareiden menosta 70-luvun Oulussa. Tätä tapahtumaa ei todella kannata missata! Luennon jälkeen ilta jatkuu Teekkaritalolla Jäynävideoiden katselun sekä muistelujen merkeissä.

– Teekkarihistorianäyttelyn avajaispäivä 10-20, Kaupunginkirjasto
– Teekkarihistorialuento 17-19, Kaupunginkirjasto (Pakkalan sali), vapaa pääsy
– Jäynäilta kello 20 alkaen, Teekkaritalo
– Saunat kuumana, Teekkaritalo

Torstai 8.11.
Torstai on Laulumarathonpäivä. Päivä alkaa aamusaunalla ja Äänenavausbrunssilla. Brunssiruokana on tarjolla tortilloja. Ilmoittautuminen syöminkiin aukeaa torstaina 1.11. klo 12.00 osoitteessa https://www.oty.fi/brunssi/
Kello 12 startataan Laulumarathon, jossa Laulukalu lauletaan läpi
kannesta kanteen. Illalla kello 20 laulukalubiisit taukoavat
perinteisten sanoituskilpailujen ajaksi.

– Aamusauna kello 9, Teekkaritalo
– Äänenavausbrunssi 10-12, Teekkaritalo
– Laulumarathon 12 alkaen, Teekkaritalo
– Sanoituskilpailut 20, Teekkaritalo
– Saunat kuumana, Teekkaritalo

Perjantai 9.11.
Perjantaina Teekkariexculle ilmoittautuneet hurauttavat Etelä-Suomeen ja vievät Oulun terveiset seuraavan päivän 140v -juhlille.

– Lähtö Teekkariexculle 9.30, Kyykkäkoppi

 

Muiden paikkakuntien 140-vuotisohjelmaa voi seurata osoitteesta http://teekkarius140.fi