Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2012

 

OTYn hallituslaisia Teekkarius140 -juhlilla

Vuosi on lopuillaan ja on aika astua syrjään uusien toimijoiden tieltä. Nyt on hyvä katsoa taaksepäin, mitä oikein tulikaan tehtyä ja saavutettua.

Kuulen ulkopaikkakunnilla vieraillessani paljon kehuja siitä, miten asiat meillä hoidetaan ja mikä tekemisen meininki meillä on, ja se on ollut yksi oman pestini ilahduttavimpia puolia.

Tänä vuonna vaalimme vanhoja perinteitä ansiokkaasti, mutta teimme myös paljon uutta.

Lumenveistokisat pidettiin maailmanlopun lumituiskussa yliopistolla, sillä tori oli varattu muuhun käyttöön. Teekkarihallitukset tapasivat Teekkariseminaarin merkeissä pohtien toiminnan kehittämistä. Teekkariperinnepäivänä järjestettiin sitsit yliopiston pääaulassa sekä perinteinen jäsenilta uudistetulla ohjelmalla, jossa Teekkarihallitukset kisailivat keskinäisestä paremmuudestaan erilaisissa leikkimielisissä lajeissa, ja yleisökin sai osallistua veikkaamalla voittajaa.Vuoden kohokohta eli Wappu liikutti jälleen ympäriinsä koko oululaista opiskelijakansaa. Teekkaritalon sijaan reivattiin loppuunmyydyssä Kuusisaaressa. Lääkiksen kanssa ”juostiin” Saunamaraton Arkkaritalon ja Walhallan välillä suorittaen erilaisia rastitehtäviä. Jotkut hullut pj:t kuulemma kävivät matkalla vielä osittain jäisessä meressä uimassa 🙂

Poikkitieteellisiä sitsejä järjestettiin sekä keväällä, että syksyllä. Elokuussa pelattiin rantalentisturnaus Beach Partyissä sekä ainakin yritettiin syödä rapuja oikein Rapujuhlilla turnauksen jälkeen. Vuosijuhlilla seurakunta sai humalan viunausta oikein urakalla, kun marginaalit (OTYn hallitus) olivat saapuneet hengellisen johtajansa johdolla suorittamaan ihmetekoja.

Fukseja aloitti tiedekunnassa 485. He saivat ryhmäytyä ja tutustua muihin aloittaneisiin fuksi-infojen ja Fuksisuunnistuksen merkeissä sekä painoivat fuksilakit päihinsä ennen Lakinlaskijaisia. Marraskuun lopussa fukseille järjestettiin Teekkaritalolla Latotanssit, joissa opeteltiin aluksi paritansseja ja sitten lava oli vapaa.

Tempaukset tuottivat jälleen iloa kansalle monellakin tapaa. Renkaat vaihtuivat ja kansalaisvelvollisuuksia suoritettiin sekä presidentin- että kunnallisvaaleissa äänestystempauksilla

Wesibussi keräsi Wapun ja Vulcanalian aikana rahaa OYSin lastenklinikalle noin 8000 euroa! Kelan tädeillekin käytiin juhlaviikolla laulamassa 🙂

Yksi sekä Oulun, että muidenkin Suomen Teekkareiden mahtava voimannäyte oli Teekkarius 140-vuotta -juhlaviikko. Viikon aikana järjestettiin ohjelmaa Oulussakin runsaasti!

Killat, perinneseurat ja harrastejärjestöt OTYn TeKuToKun (tempaus- ja kulttuuritoimikunta) johdolla olivat mukana järjestämässä Oulun kaupunginkirjastolle Teekkarihistorianäyttelyä, johon tutustui kolmen viikon aikana yli 8000 henkilöä! ISO kiitos siitä järjestäjille!

Viikko huipentui Kaapelitehtaalla järjestettyyn Teekkarius140-juhlaillalliseen, johon osallistui yli 800 henkilöä. Lisää reissusta löytyy Teksuutimista 4/12 sekä uusimmasta TEK-lehdestä sekä kuvia AYYn Flick-sivulta.

Ammattiliittomme eli Tekniikan Akateemiset TEKin valiokunnissa oululaiset ovat olleet aktiivisia, ja myös ensi vuonna 2013 oululaisia Teekkareita istuu kymmenessä TEKin eri valiokunnassa yhteensä seitsemän sekä AKAVAn opiskelijoiden valtuuskunta AOVAssa yksi. Lisäksi TEKin hallituksen opiskelijaedustaja on oululainen! Yhteistyö TEKin kanssa jatkuu antoisana siis tulevaisuudessakin.

 Näiden lisäksi vuonna 2012 tapahtui vaikka ja mitä muutakin, sekä OTYn että kiltojen järjestämänä. Luotan vahvasti, että ensi vuosi ei mene yhtään tätä huonommin. Nähdään siis OTYn ja kiltojen tapahtumissa myös silloin! Sitä odotellessa kannattaa katsella kuvia tapahtumista sivujemme galleriasta.

Tahdon OTYn hallituksen ja toimihenkilöiden puolesta kiittää kuluneesta vuodesta. Oululainen Teekkarikulttuuri kukoistaa ja se on sekä tapahtumien järjestäjien, että niihin osallistuvien ansiota!

OTY toivottaa teille kaikille rauhallista joulunaikaa sekä rai(la)kasta uuttavuotta! Muistakaahan ladata akkunne loman aikana 

Itseni ja muun yhdistyksen johdon puolesta

Tero Marin
Puheenjohtaja 2012
Oulun Teekkariyhdistys ry