Lakinlaskijaiset ja fuksilakitus

On taas se aika vuodesta, jolloin jokaisen itseään kunnioittavan Teekkarin (ja miksei myös fuksin) tulee kaivaa internetin kätköistä esille omaa rakasta yhden tuulen Teekkarilakkiamme määräävä lakkilaki ja kiinnittää erityistä huomiota sen seuraavaan kohtaan.

3§ Käyttöaika

Lakin käyttöoikeus alkaa 30.04. klo 12.00, jolloin kaikki Oulun Teekkarit kokoontuvat yhdistyksen hallituksen ennalta ilmoittamaan paikkaan lakinnostajaistilaisuuteen. Tilaisuudessa julistetaan Oulun Teekkariwappu alkaneeksi, ja suoritetaan yhtäaikainen lakin päähän pano. Lakin käyttöaika päättyy 30.09. klo 24.00, jolloin kaikki Oulun Teekkarit kokoontuvat yhdistyksen hallituksen ennalta määräämään paikkaan lakinlaskijaistilaisuuteen. Muina aikoina teekkarilakin käyttö yleisillä paikoilla on kielletty. Poikkeusluvan voi myöntää vain yhdistyksen hallitus.

Lakkilain kolmas pykälä tekee asian selväksi – Teekkarilakin käyttöaika alkaa olla loppumassa. Sama pykälä koskee myös fuksilakkeja, joita pienillä fuksipalleroilla ei vielä ole. Jotta fuksikin pääsee kokeilemaan millaista on kulkea ylpeästi pää peitettynä rajoittamattoman käyttöoikeuden aikana, Oulun Teekkariyhdistys yhdessä Teekkarikiltojen kanssa suorittaa fuksilakkien jaon maanantaina 30.9. Rotuaarin aukiolla Oulun keskustassa kello 21 alkaen. Tilaisuudessa on juomatarjoilu fukseille.

Tämän jälkeen onkin helppo siirtyä ravitsemusliike Apolloon, jonka opiskelijaystävälliset hinnat ja hulppea meininki viihdyttävät lakkikansaa kymmenestä eteenpäin. Täällä laskemme lakkimme talviuneen keskiyöllä Teekkarihymnin yhteydessä. Tapahtumassa myös palkitaan Prosessikillan aiemmin päivällä järjestämien Syyssoutujen parhaat melamiehet ja -naiset.

Lippu Lakinlaskijaisiin kustantaa ennakkoon ostettuna 3e Teekkaritarran/-kortin omistajille ja 4e ilman sitä tai ovelta ostettuna. Ennakkolipunmyynti järjestetään Linnanmaalla torstaina, perjantaina ja maanantaina kello 11-14 ja arkkitehtuurin osastolla perjantaina kello 11-14.

Pukukoodi illan alussa on vapaa, paitsi lakin käyttö on pakollista. Pukukoodi illan lopussa on vapaa, paitsi lakin käyttämättömyys on pakollista.