Teekkarikulttuuri

Teekkarikulttuuri on arvokkainta pääomaa, mitä Oulun Teekkariyhdistys vaalii. Teekkarikulttuuriin kuuluu kaikki niin tunnetuimmista ilmiöistä, kuten Tempaukset ja Jäynät, myös Teekkareiden vaalima Laulu- ja sitsikulttuuri. Ensimmäinen Teekkari syntyi Oulussa 1.6.1960 kun ensimmäiset Teekkarit vetivät oululaisen Teekkarilakin päähänsä. Teekkaritalon pihalla seisookin Ikuisen Teekkarin hautakivi, jonka luo saavumme yhä uudestaan kunnioittamaan Teekkariutta. 

Teekkarikulttuuria vaalii OTYn Kulttuurisian johdolla Tempaus- ja Kulttuuritoimikunta – TeKuToKu.

Näille sivuilla on koottu tärkeimpiä Oululaisen Teekkarikulttuurin ilmentymiä. Teekkarikulttuuri on kuitenkin niin laaja käsite, että sitä ei yhdelle nettivulle saa helposti koottua.

Tempaus on suuri, itse asiassa usein hyvin suuri tapahtuma, jossa “temmataan” ihmiset mukaan tekemään jotakin, josta on hyötyä jollekin taholle. Eli toisin sanoen Teekkarit ovat jo vuodesta 1878 lähtien tempaisseet aina silloin tällöin ja näillä tempauksillaan keränneet rahaa tai julkisuutta jollekin tärkeälle asialle. Väitetään jopa, että Teekkarit olisivat aikoinaan keksinyt koko tempaus -sanan, mutta siitä ei valitettavasti ole mitään konkreettisia todisteita.

Oulussa järjestettäviä perinteisiä tempauksia

Wesibussi

Ehkä Oulun Teekkariyhdistyksen tunnetuin tempaus on vuosittainen Koskilinjojen Linja 69 – Wesibussi, joka liikennöi Wapun aikana ja nykyisin myös OYYn lukuvuoden avajaisjuhlan yhteydessä. Tuotot on lahjoitettu Vesipäiväkeräykseen ja myöhemmin OYS:n lastensairaalalle. Lisää tietoa täältä.

Renkaanvaihtotempaukset

Joka syksy ja kevät Teekkarit kerääntyvät Linnanmaan Prisman parkkipaikalle vaihtamaan ihmisille keliin kuuluvat renkaat alle. Parhaimmillaan miltei 130 autoa on saanut renkaansa vaihdatettua. Maksu on vapaaehtoinen ja tuotot annetaan lasten tai nuorten hyvinvointia edistäviin kohteisiin.

Äänestystempaukset

Nuorten äänestysaktiivisuutta ollaan arvosteltu pitkin aikoja, mutta OTY on järjestänyt jo useita vuosia äänestystempauksia, joissa näytetään, että osaa se opiskelijakin äänestää. Vaalien ennakkoäänestyspäivänä asetutaan puoli tuntia ennen äänestyksen alkua imagojonoksi äänestypaikalle X Teekkarilakit päässä.

 

Muitakin erilaisia tempauksia järjestetään vuosittain, ja mikäli sinulla on idea hyvään tempaukseen, voit ottaa yhteyttä oululaista tempailua johtavaan myyttiseen eläinhahmoon kulttuurisika [a] oty.fi.

Teekkarit ovat kautta aikain osanneet pitää hauskaa monella eri tavalla. Yksi näistä lukuisista tavoista on jäynät. Jäynät ovat nokkelia pieniä “juksauksia”, joilla halutaan herättää hilpeyttä suurenkin yleisön keskuudessa. Jäynien luonteen takia niiden tekijöiden oikea identiteettiä ei useinkaan voida heti paljastaa, mutta jäynän ei missään nimessä ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä tai tehdä vahinkoa kenellekään. Jäynät ovat Teekkarikulttuurin ilopillereitä.

Jäyniä on monenlaisia. On pieniä, mutta riemastuttavia jäyniä, joita voi tehdä pienellä budjetilla ja lyhyellä vaivalla, mutta sitten on myös massiivisia jäyniä, jotka vaativat tarkan suunnittelun ja pitkän toteutuksen. Tästä esimerkkinä voitte katsoa Suomen legendaarisimman Paavo Nurmi -jäynän.

Oulussa järjestetään vuosittain kaksi jäynäkisaa. Yleiset jäynäkisat, joissa etsitään koko kaupunnin parhaat jäynääjät, jotka lähtevät sitten edustamaan Oulua TEKin järjestämiin valtakunnallisiin jäynäkisoihin. Yleisiin jäynäkisoihin osallistuvat perinteisesti kaikki Oulun Teekkarikillat omilla joukkueillaan, mutta usein näkee myös killoista riippumattomia joukkueita, jotka lähtevät jäynäämään rakkaudesta lajiin. Yleiset jäynäkisat alkavat aina esitehtävillä ja esitehtävät voivat olla mitä vain maan ja taivaan välillä. Esitehtävien tarkoituksena on johdattaa jäynääjät varsinaisten kisojen aiheen pariin.

Keväisin järjestetään myös Fuksijäynäkisat, jossa fuksit perehdytetään jäynäämisen saloihin. Myös näihin kisoihin voidaan johdatella esitehtävillä, joko samaan aikaan Yleisen jäynäkisan kanssa tai sitten erikseen. Fuksijäynäkisat ja niiden tulos vaikuttavat merkittävästi fuksien uittojärjestykseen Wappuna.

Oulun Jäynäkisojen Säännöt

  1. Jäynäämisestä ja jäynäkilpailusta

1.1 Jäynäkilpailun tarkoituksena on edistää Teekkarikulttuuria ja kohottaa Teekkarihenkeä sekä ylläpitää oululaisten Teekkareiden jäynäämisperinteitä.

1.2. Yleisen Jäynäkilpailun avulla valitaan paras mahdollinen joukkue edustamaan oululaista Teekkarijäynäilyä TEKin valtakunnallisiin jäynäkilpailuihin, joiden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

1.3. Kilpailuaikana joukkueiden tarkoituksena on suorittaa hauskoja, ajankohtaisia, huomiota herättäviä, Teekkariperinteitä vaalivia sekä Teekkarikulttuuria myönteisessä mielessä esille tuovia jäyniä.

1.4. Ilmoittautumaan kilpailuihin pääsee seuraamalla esitehtäviä tai Jäynänjulistuksen jälkeen saaduilla ohjeilla.

  1. Yleisen Jäynäkilpailun Joukkueet ja Kilpailusuoritus

2.1. Joukkueen koko on vähintään yksi (1) Teekkari, muita rajoitteita ei ole.

2.2. Joukkue voi osallistua kisaan nimimerkillä tms. mutta ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa joukkueen yhteyshenkilön yhteystiedot.

2.3. Kilpailusuoritus koostuu vähintään yhdestä (1) jäynästä, joka on toimitettu tuomaristolle ohjeiden mukaisesti annetuissa aikamääreissä.

2.4. Kilpailusuoritus voidaan toimittaa esim. videona, diaesityksenä, leikekirjana tai romaanina. Oleellista on, että suoritus pystytään todentamaan ja arvioimaan esitystavasta riippumatta.

  1. Fuksijäynäkilpailun Joukkueet ja Kilpailusuoritus

3.1. Joukkueen tulee koostua saman killan fukseista. Muita rajoituksia ei ole.

3.2. Vanhemmat tieteenharjoittajat voivat olla mukana saamassa prosessin liikkeelle, mutta itse suunnittelussa, toteutuksessa tai jäynän esittelyssä tulee mukana olla vain fukseja.

3.3. Joukkue osallistuu kilpailuun nimellä, josta käy selkeästi ilmi minkä killan joukkue on kyseessä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee jättää yhteyshenkilön yhteystiedot.

3.4. Kilpailusuoritus koostuu enintään yhdestä (1) jäynästä, joka on toimitettu tuomaristolle ohjeiden mukaisesti annetuissa aikamääreissä.

3.5. Kilpailusuoritus voidaan toimittaa esim. videona, diaesityksenä, leikekirjana tai romaanina. Oleellista on, että suoritus pystytään todentamaan ja arvioimaan esitystavasta riippumatta.

  1. Aika ja paikka

4.1. Kilpailu alkaa ja päättyy annetuissa ohjeissa määritellyllä tavalla.

4.2. Kilpailualueena on Oulun kaupungin maa-, vesi- ja ilma-alueet sekä myös kaikki paikat Oulun ulkopuolella.

  1. Muuta muistettavaa

5.1. Kilpailussa tai jäynätessä ylipäätään ei saa jäynätä polliisia, puolustusvoimia, palokuntaa, pelastushenkilöitä (ynnä muita viranomaisia) tai näiden kisojen tuomaristoa. Järjestyssääntöjä, kumppanin neuvoja, lakeja sekä paikallisia ja alueellisia rajoituksia tulee myös noudattaa.

5.2. Jäynä ei saa aiheuttaa aineellista tai taloudellista vahinkoa, ja sen pitää olla ns. ”hyvän mielen jäynä” alusta loppuun.

5.3. Jäynä tulee purkaa, eli kertoa jäynätyille kyseessä olleen Teekkarijäynä

5.4. Käytettäessä logoja, tuotemerkkejä tai yleisesti viitatessa olemassa oleviin virastoihin tai yrityksiin, niitä pitää muuttaa (fonttia, värejä, sanoja yms, “Oulun Terkkariyhdistys tiedottaa”) siten, että tarkemmalla silmäyksellä ne tulisi erottaa aidosta.

  1. Arvostelu, Tulokset ja Tuomaristo

6.1. Tuomaristo koostuu OTYn Kulttuurisiasta ja hänen sinne kutsumistaan henkilöistä.

6.2. Arvostelun pääpaino on erityisesti kohdissa 1.1. ja 1.3. mainituissa seikoissa sekä myös kohdissa 2.4. ja 3.5. mainituissa jäynien todennettavuuteen liittyvissä asioissa. Kokonaisuudessaan myös kohtien  5.1.-5.4. noudattamista tarkkaillaan.

6.3. Sekä Yleisen Jäynäkilpailun, että Fuksijäynäkilpailun tulokset julkistetaan ohjeissa määriteltynä ajankohtana ohjeissa määritellyissä paikassa.

Muutamia talteen jääneitä onnistuneita oululaisia jäyniä

Vahausjäynä

https://www.youtube.com/watch?v=kCFu9y91ZOA

Polkupyöräparkki

https://www.youtube.com/watch?v=XQfv5L3-xxo

Valtakunnalliset jäynäkisat

Valtakunnalliset Jäynäkisat ovat huomattava tapahtuma, jossa Suomen Teekkarit eri paikkakunnilta kilpailevat toisiaan vastaan jäynäämisen jalossa taidossa. Kisat järjestetään aina jollakin ennalta määrätyllä paikkakunnalla, joka ilmoitetaan kryptisen ajo-ohjeen muodossa. Jäynäaika kestää vuorokauden, eli 24 tuntia. Jäynäkisojen tuomaristoon kuuluu yksi henkilö jokaiselta Teekkaripaikkakunnalta, Oulua tuomaristossa edustaa perinteisesti Kulttuurisika. Jäynäkisojen voittajajoukkueelle on luvassa runsaasti mainetta ja kunniaa. Kisojen järjestäjänä toimii Tekniikan Akateemiset TEK.

Teekkarien laulukulttuuri juontaa juurensa jo ammoisilta ajoilta, ja on kukoistanut ja jopa poikinut maailmaan useita “unhoittumattomia” kappaleita. Vaikka Teekkari ei laulaa osaisikaan, niin se ei kuitenkaan koskaan ole vauhtia, saati sitten äänenvoimakkuutta haitannut! Kuten kaikki tietävät: “Teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin!” Tämä legendaarinen motto on saanut monen ylittämään Teekkarilauluiltaan liittyvän “kynnyksen” ja tulemaan mukaan saunomaan sekä pitämään hauskaa. Laulamaanhan ei ketään kuitenkaan voi pakottaa! (Paitsi tietysti jossain äärimmäisissä erikoistapauksissa…)

Oulun Teekkariyhdistys järjestääkin vuoden aikana lauluiltoja, joissa Kulttuurisika nostattaa tunnelmaa johtamalla laulua niin että Talo raikuu. Tärkeimpinä tapahtumina alkusyksyn Fuksilauluilta ja oululaisen Teekkarilaulukulttuurin huipentuma Laulumarathon loppusyksystä.

Laulukalu

Laulukalu on Oulun Teekkariyhdistys ry:n virallinen laulukirja, joka jaetaan ilmaiseksi kaikille OTYn jäsenille. Laulukalu sisältää sekä Teekkarilaulukulttuurin ikihelmiä että myös tuoreempia oululaisten ja muiden lyyrisiä tuotoksia. Täydennystä laulusatoon tuo joka syksy järjestettävä sanoituskilpailu. Laulukalun nykyinen painos on ilmestynyt vuonna 2014. Laulukalu tuottaa laulun iloa jokaisen Teekkarin elämään.

Kalunjatke

Vuonna 2020 Laulukalulle ilmestyi jatko-osa Kalunjatke, joka keskittyi uutta laitosta odotellessa tuomaan esille edellisten vuosien sanoituskilpailuissa ja muuten sanoitettuja uusia hienoja kappaleita.

Teekkarikuoro TeeKu

Oululaisen Teekkarilaulukulttuurin äänenkannattajaksi on Wappuna 1993 perustettu maailman paras oululainen Teekkarikuoro TeeKu. Tästä asti TeeKu on mölynnyt erinäisissä tilaisuuksissa ympäri Oulun yliopistoa ja kaupunkia. Alunperin kuoro on perustettu mieskuoroksi, mutta naisäänten lauluinto oli kuitenkin niin suurta, että TeeKu on päätynyt sekakuoroksi. Nykyisin kuorossa laulaa noin 40 laulajaa, joista suurin osa kantaa keikoillaan Teekkarilakkia. Loput laulajat ovat muista yliopiston tiedekunnista ja onpa mukana myös muutama valmistunutkin.

Kuorossa vallitsee rento Teekkarimainen meininki, jota ei pikkutarkkuudella pilata. Kuoroon liittyminen tapahtuu saapumalla viikottaisiin harjoituksiin keskiviikkona klo 18 Saalastinsalissa. Laulukoetta ei ole.

Lisätietoa TeeKusta kuoron nettisivuilla osoitteessa www.teeku.fi.

Laulumarathon

Laulumarathon on muiden Teekkaripaikkakuntien kadehtima laulutapahtuma, jossa Teekkaritalo täyttyy laulusta, kun Laulukalu lauletaan kannesta kanteen, mainoksia ja sisällysluetteloita huomioon jättämättä. Illan kohokohtana järjestetään odotetut, legendaariset sanoituskilpailut, joissa Teekkarikillat ja muut tahot pääsevät näyttämään taitonsa ja kultakielensä esittämällä vuoden aikana sanoitetut uudet kappaleet. Voittajat tulevaat nauttimaan ikuista kunniaa ja ikuistetaan Teekkarilaulukulttuurin alttarille.

Aikaisempien vuosien voittajat, sekä sanoitukset löydät TÄÄLTÄ.

Speksi

(lat. spectaculum)
1. yl. tekniikan ylioppilaiden tuottama ja toteuttama humoristinen, ajan ilmiöitä kriittisesti parodioiva aihepiiriltään historiallinen kokoillan musiikkinäytelmä, jolle on ominaista vuorovaikutteisuus yleisön kanssa ja improvisaation käyttäminen tehokeinona.

 

2. erit. Speksi l. Teekkarispeksi. Otaniemen teekkareiden uudemmalla ajalla lanseeraama kulttuuri-ilmiö. Viime vuosien menestysteoksia ovat olleet mm. 4000 katsojan maagisen rajan saavuttanut FrankEinstein sekä Mata Hari. Faust2 puolestaan kiersi Suomea seitsemällä paikkakunnalla ja kävi jopa ensi kertaa Speksin historiassa Tukholmassa.

Jokaisen Teekkarin ja fuksin lukuvuosi huipentuu ja päättyy tähän mahtavaan tapahtumaan, jonka odotus alkaa heti edellisestä selviämisen jälkeen. Pääosa oululaisen Teekkariwapun tapahtumista on Oulun Teekkariyhdistyksen järjestämiä, mutta sekaan mahtuu myös kiltojen ja muiden yhteisöjen järjestämiä erilaisia tapahtumia. Osa tapahtumista on hyvinkin perinteisiä ja ne toistuvat vuodesta toiseen wanhan, hyväksi havaitun kaavan mukaan. Joka vuosi kuitenkin keksitään myös paljon uutta ja muokataan vanhoja tapahtumia entistä paremmiksi kulloistenkin toimijoiden kokemusten mukaan.

Perinteisiä Wapputapahtumia

Ööpisgaala

Arkkitehtikillan julkaisema Oulun Teekkareiden virallinen Wappulehti Ööpinen julkaistaan Wapun laukaisevassa Ööpisgaalassa. Ööpistä on julkaistu vuodesta 1963 alkaen eli se on Suomen toiseksi vanhin vappulehti. Ööpisen toimituksellinen linja on ollut kautta aikojen sama: alittaa edellisten vuosien taso sekä huumorin että maun puolesta.

Kirkkovenesoudut ja jälkisoudut

Prosessikillan järjestämät soutukilpailut Tuiran uimarannalla räjäyttävät oululaisen Teekkariwapun käyntiin. Tässä tapahtumassa yliopiston ainejärjestöt ja yhteisöt mittelevät paremmuudestaan soutamalla kirkkovenein Oulujoessa parin kilometrin mittaisen matkan jäätilanteen salliessa. Jälkisoudut järjestetään jossakin oululaisessa anniskeluravintolassa, jossa kilpailujen tulosten spekulointi jatkuu bändin tahdittamana aina valomerkkiin asti.

Teemasitsit

Useana vuotena on järjestetty Teekkariyhdistyksen jäsenille huokean hintaiset teemasitsit. Viime vuosien teemoja on ollut mm. sukellusvene- sekä lomalentoteemat. Sitseille on pukeuduttu teeman mukaan ja myös ohjelma on poikennut tavallisesta sitseistä enemmän teeman suuntaiseksi. Teemasitsien illalliskortit on aina myyty todella nopeasti loppuun, joten tulevaisuudessa kannattaa olla kärppänä paikalla, kun sitsataan Wappuna!

BBQ-bileet ja paikallisten jäynäkisojen tulosten julkistus

Teekkaritalolla on usein myös järjestetty nimeltään vaihtelevia leppoisempia grillailubileitä, jotka ovat huipentuneet opiskelijabändin soittoon ja paikallisten jäynäkisojen voittajan julkistukseen. Grillibileissä on luonnollisesti myös ollut grillailumahdollisuus jopa useammalla grillillä. Ja sää on suosinut Wappukansaa.

Reivit

Eeppisimmät bileet, jotka Teekkaritalo on koskaan kokenut. Bileet ovat siis olleet avoimet koko jäsenistölle. Niissä on ollut tarkoitus tuoda rave-kulttuuria Teekkariyhdistyksen jäsenien tietoisuuteen, missä onkin onnistuttu liiankin hyvin, sillä väkeä on tullut paikalle liiankin runsain joukoin. Siispä reivit ovatkin historiaa ainakin vapaan sisäänpääsyn sallivassa muodossaan. Kannattaa kuitenkin pitää vastaanottimet herkkinä, mikäli rajoitetumman mittakaavan reivit joskus järjestetään. On nimittäin varmaa, että ne liput eivät kauaa myynnissä mätäne.

Päiväkännit

Vuonna 2010 alkunsa saanut yhdessä Oulun Luonnontieteilijöiden kanssa järjestetty PäiväKännit on toinen valtavan suosion saanut ilmaistapahtuma. Ideana on siis ollut, että mennään baariin jo puolen päivän jälkeen ja lähteä sieltä ennen illan hämärtymistä. Baarissa on ollut todella edullisia juomatarjouksia, joista useammat sadat opiskelijat ovat päässeet nauttimaan. Wappuna 2011 PäKä:ssä esiintyi myös bändi, joka sai yleisöltä hyvää palautetta.

Waatonaaton toritapahtuma ja iltabileet

Nimensä mukaan tapahtuma järjestetään perinteisesti 29.4 alkaen puolen päivän tietämiltä. Yleensä paikkana on toiminut Kauppatori, jossa päivä on aloitettu kiltojen tempauksilla. Tempausten kestäessä mittelevät myös fuksit paremmuudestaan Fuksikisojen merkeissä. Kilapilut ovat olennainen osa Waaton uittojärjestystä päätettäessä.

Parhaan tempauksen selvittyä ja Fuksikisojen voittajan ratkettua on ollut mahdollista hieman vetää henkeä ennen illan baarikarkeloita. Nämä Teekkariyhdistyksen järjestämät Waatonaaton bileet sisältävät mm. PJ-kisat, joissa kisojen puheenjohtajisto kisailee erilaisissa toinen toistaan hämmentävemmissä lajeissa. Ohjelmassa on myös mahdollisesti musisointia bändin tahi orkesterin toimesta.

Waatto

Wappuaatto alkaa hetken ennen klo 12 Rauhalan edustalta, jossa Oulun Teekkariyhdistyksen puheenjohtaja julistaa oululaisen Teekkariwapun virallisesti alkaneeksi, jolloin oululaisen Teekkarilakin käyttöoikeus alkaa. Lakkilupa kestää aina syyskuun viimeiseen päivään ja Lakinlaskijaisiin asti.

Julistuksen jälkeen Wappukulkue lähtee liikkeelle. Kulkueessa kulkevat kuorma-auton lavalta soittavien Teekkaritorwien tahtiin mm. Teekkarikiltojen puheenjohtajat Konekillan Ykän lavalla sekä sekalainen joukko muita ajoneuvoja. Tärkeänä osana myös joukkoon kuuluvat jalan liikkuvat opiskelijat. Kulkue pysähtyy seuraamaan Humanistisen killan suorittamaa Franzenin patsaan lakitusta. Kun humanistit on saatu kulkueeseen mukaan, jatketaan matkaa siten, että pysähdytään kunnioittamaan entisen Rattori-Lupin sijaintipaikkoja.

Kulkue palaa lähtöpisteeseensä Rauhalaan, jonka jälkeen aloitetaankin fuksien uittaminen. Tätä saapuu seuraamaan tuhansia ihmisiä ja mahdollisesti myös tiedotusvälineitä.

Uittojen jälkeen fukseilla on aikaa tuunata itsensä kuntoon iltaa ja Wapun huipentumista varten. Illalla polkaistaankin tomut jalasta baarissa, jossa viime vuosina on ollut esiintymässä mm. Choralen ja Movetronin kaltaisia kunnon bilebändejä.

Poikkeuksellisesti suurin osa Teekkareista poistuu baarista jo kolmen maissa, sillä kello 3:33:33 sattumalta kaikki ovat päätyneet Oulun rautatieasemalle asematunneliin örisemään noin puoleksi tunniksi.

Asemalta ihmiset valuvat jälleen kerran Rauhalan liepeille seuraamaan uusien Teekkareiden syntymistä ja lakkien painamista päähän. Juhlallisessa tapahtumassa OTYn puheenjohtaja pitää puheen ja ohjaa yhtäaikaisen Lakkien päähän painamisen.

Lakituksen jälkeen nautitaan Rauhalan lähistöllä silliaamiainen, jossa on mahdollisuus hieman levätä rankan yön jälkeen. Pian kuitenkin on jo aamu ja aika siirtyä leppoisasti köllöttelemään Linnasaareen shamppanjamatinealle.

Lopulta Wappu päätetään haikeisiin tunnelmiin Teekkaritalolle, jossa fuksilakit polttohaudataan. Talolla saattaa myös vilahtaa Wapun järjestelyistä väsyneitä henkilöitä juhlamielellä…

Wesibussi on Oulun yliopiston Teekkareiden ja OTP Travel Oy:n yhteistyönä järjestämä Wapun hyväntekeväisyystempaus. Se on polkaistu käyntiin vuonna 1999, jolloin bussin tarjosi Koskilinjat Oy. Bussifirma vaihtui OTP Traveliin vuonna 2016. Wesibussin ideana on siirtyä paikasta toiseen keskeyttämättä bileitä. Wesibussi kuuluu olennaisena osana oululaiseen TeekkariWappuun ja tarjoaakin kenties parhaat bileet koko Wapun aikana! Wesibussin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Wesibussin järjestelyistä vastaa Oulun Teekkariyhdistyksen alainen WesiBussiComitea, johon kuuluu toistakymmentä aktiivista Teekkaria. Voit olla yhteydessä heihin lähettämällä sähköpostia wbc at oty piste fi.

Bussin henkilökuntaan kuuluvan tunnistat sekä keltaisesta Staff-paidasta että mustasta Wesibussihupparista. Paitoja näkynee ennen Wappua yliopistolla ja erilaisissa bileissä, joten tule rohkeasti nykäisemään hihasta ja kyselemään enemmän!

Wesibussin säännöt

Noudattamalla WesiBussin sääntöjä takaat kaikille mukavammat bileet. Sääntöjä ei ole tehty rajoittamaan hauskanpitoa!

 

  • Kyytiin otetaan kerralla enintään sata henkeä. Pyydämme ihmisiltä ymmärrystä, mikäli ette mahdu kyytiin.
  • Bussiin ei kusta, paskanneta eikä oksenneta. Eritteistä veloitamme sata euroa siivouskuluja.
  • WesiBussia ei saa rikkoa eikä irtaimeen omaisuuteen (hätävasaroihin yms.) saa koskea. Omaisuuden rikkomisen joutuu aina korvaamaan ja se voi aiheuttaa porttikiellon bussiin.
  • Selkänojien päälle ei saa nousta
  • Ei tapella
  • Poppivehkeisiin ei saa koskea
  • Annetaan kuskille työrauha
  • Pullot pullomereen